• Сподели на:

Зошто задолжително мора да ја отстраните маскарата пред спиење?

___

Честиците на маскарата ги иритираат очите во текот на ноќта, па лесно може да дојде до инфекција и евентуален развој на коњуктивитис.

Исто така, ако не ја вадите маскарата пред спиење, знајте дека трепките ќе станат крути и лесно ќе се скршат, паднат и проредат. Со тоа важно е за вадење на сите шминки и чистење на лицето пред спиење.

Она што е најважно е дека и маскарата има рок на траење, така да на секои два месеца мора да ја смените. Ако и пред тоа забележите дека маскарата ја има сменето структурата и мирисот, веднаш фрлете ја.


Оставете коментар

___