Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

УБАВИНА

Со кофеин против опаѓање на косата

Многу луѓе страдаат од губење на косата, особено во подоцнежните години од животот. Високите контрацепции на машкиот хормон тестостерон може да предизвика губење на косата кај мажите, но и кај жените особено по менопаузата.

Неколку студии укажуваат на тоа дека кофеинот може да го спречи губењето на косата, бидејќи го стимулира растот и ја подобрува отпорноста на фоликулите на лош ефект на тестостерон.

Прозиводителите на шампони за коса со кофеин ветуваат дека овие производи може значително да го намалат влијанието на хормоните и да го стимулираат растот на косата. Меѓутоа, истражувањето на ефектот на кофеинотврз растот на косата често се темели исклучиво на лабораториските тестови на одредени типови на коса. Според тоа, само се претпоставува позитивниот ефект на кофеинот, до сега не постојат уверливи истражувања со доволен број на испитаници.

Шампоните и другите производи против губење на косата се применуваат на секое миење на косата, за да дејствуваат. Преки нанесувањето директно на глава, активните состојки на призводите навлегуваат за краток временски рок во коренот на косата и така го оттикнуваат метаболизмот на коренот на косата. На овој начин може да се продолжи активната фаза на растење на косата.

Во секој случај, прозиводите кои содржат кофеин, покажуваат одлични резултати и постигнуваат густина и отпорност на косата.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...