• Сподели на:

Како правилно да нанесете течна пудра?

___

Кога сте во потрага за подлога за шминката, носете и огледалце со вас за да можете да ставите боја на лице и со тоа да провверите како таа боја изгледа кога ќе излезете. За најдобри резултати, вашата кожа мора да биде чиста, тонирана и хидрирана. Нанесете подлога на средината на лицето, преку носот и образите, а потоа разнесете ја преку целото лице.

За да го олесните нанесувањето и да избегнете претерано нашминкан изглед, секогаш намачкајте ја кожата со хидратантна крема пред нанесувањето на подлогата и оставете ја неколку минути кремата да се упие.

За совршено нанесување на течна пудра или стик подлога, советуваме да користите прсти, пред да користите сунѓер. Топлотата на вашите прсти помага подлогата полесно да се навлажни на вашата кожа. Сунѓерот за шминка често лизгаат преку кожата и остава траги.

Едноставен трик за сјаен изглед е употребата на две различни нијанси на подлога. Нанесете на вашата права нијанса (онаа која е најслична на тонот на вашата кожа) на вратот и преку целото лице, а потоа нанесете нешто потемна нијанса на носот.


Оставете коментар

___