• Сподели на:

Трикови за поубав поглед: Како правилно да ја користите сенката

___

Еве неколку совети за припадничките на понежниот пол, како да ги избегнат грешките за време на нанесување на сенката.

Иако се смета дека сенката е наедноставен дел од шминките за користење, грешките за време на ненесувањето се многу чести. Затоа, прочитајте ги следниве совети, за да ги избегнете истите.

1.Сенката обично се бира во ист тон со бојата на очите. Меѓутоа, подобар ефект се постигнува која ќе се направи контраст.

2.Мешањето на различни бои може да изгледа интерсно, но сепак водете сметка да не направите голема спротивност.

3.Сенката не треба да ја ставате после коректорот за очи, туку пред, за да не би изгледала неуредно.

4.Доколку се наоѓате во средната доба, треба да избегнувате сенки со светки, бидејки со помош на нив ќе го насочите вниманието кон брчките. Решението се мат сенките.

5.За сенката да дојде до израз, нанесете маскара и моливче за очи. Тие на очите ќе им дадат облик, а сенката ќе ги отвори.

6.Наместо сунѓер, секогаш за ненесување на сенката користете четка.


Оставете коментар

___