• Сподели на:

Совршен ‘smokey eyes’ за една минута

___

Ви откриваме како во четири чекори да постигнете совршен ефект со еден молив и за само една минута од вашето драгоцено време.

Изберете боја – Заборавете на црниот молив. Изберете боја која одговара на вашите веѓи, кои на овој изглед најдобро ќе стојат.

Исцртајте го горниот капак – Нежно повлечете линија пратејки ја линијата на очите. Затемнете спрема надворешниот раб на окото. Тоа помага очите да изгледаат поголеми.

Намачкајте ги очните капаци – Намачкајте го надворешниот дел на очните капаци до половина и по пат со молив добро размачкајте. Замачкивањето е клуч  за ‘smokey eye’, со цел да не се гледа ниту една оштра линија.

Намачкајте го надворешниот агол на окото – Со молив истакнете го надворешниот агол на окото во облика на буквата V . Овој последен чекор ќе го зголеми драматичниот ефект.


Оставете коментар

___