• Сподели на:

Проверете дали ја користите вистинската боја на пудра

___

Многу жени се убедени дека правилно ја избрале нијансата на пудра, но факт е дека повеќето од нив грешат при изборот. Дали сте од оние кои правилно избрале ќе дознаете на еден едноставен начин.

Само една капка пудра нанесете не претходно исчистена кожа и почекајте 10 минути. Ако по 10 минути пудрата биде видлива на кожата – користите погрешна нијанса.

Пудрата треба совршено да и одговара на коажата и  да биде едвај приметна.


Оставете коментар

___