• Сподели на:

Продолжете ја трајноста на маскарата и тушот за очи

___

Квалитетните маскари не се ефтини, па затоа многу жени користат дури и кога им истече рокот на траење. За да спречите иритација на очите, обавезно придржувајте се до рокот на траење на сите козметички производи, а многу внимание обратете на маскарата. Бидејки во иднина е погодно тло за размножување на бактерии, маскарата е важно да ја менувате секои четири месеци. Нема различни правила исто и за тушот за очи.

Ако маскарата ја користите секој ден и почне да суши и пред четири месеци, трајноста можете да ја продолжите со едноставен трик. Се што ви е потребно се капки за очи. Кога ќе приметите дека маскарата почнала да се суши, во шишенцето маскара капнете три до четири капки. Сипајте ги капките така што не го допирате грлото на маскарата. Маскарата протресете ја и спремна е за употреба.

Истиот начин можете да го употребите и за тушот за очи. Бо шишенцето додајте една до две капки за исушениот туш биде повторно употреблив.


Оставете коментар

___