• Сподели на:

Make-Up Зелена убавина чекор по чекор

___

1. Нанесете пудра во прав на очниот капак за полесно нанесување на сенката за очи.

2. Со молив нацртајте стрелка а потоа поврзете ја од крајот на окото.

3. Во надворешниот агол на окото нанесете зелена сенка.

4. Нанесувањето на сенката правете го од надворешниот кон внатрешниот агол на окото, но не до крај.

5. За внатрешниот агол на окото употребете сенка во зелена боја со бисерен сјај.

6. Со помош на четка и црна мат сенка завршете ја стрелката на надворешниот агол на окото.

7. Со четка исцртајте го долниот дел од окото со зелена сенка, а веднаш потоа со црно моливче и долниот и горниот дел.

8. На крај финиширајте со црна маскара.


Оставете коментар

___