• Сподели на:

Како до негувани и привлечни стапала?

___

Нема ништо понепривлечно од запуштени стапала. Особено кога сега доаѓа време за отворени чевли, многу е важно стапалата да сјаат како што е се останато. Ова се едноставни чекори кои ќе ви помогнат секогаш да бидат средени.

Пилинг – Кожата на петите може многу брзо да стане груба, поради типот на кожата, поради високите потпетици кои често ги носите. Мртвите ќелии одстранете ги со турпија за стапала и тоа правете го редовно како би ги одржувале нежни. Можете повремено да користите и пилинг наенет за кожата на стапалата.

Хидрирајте и нахранете ги стапалата – Што повеќе ги храните, толку помалку ќе морате да ги турпијате. Два пати во денот користете крема за нега на стапалата, а ако за тоа немате време, намачкајте ги нозете пред спиење.

Дезодоранс – Пределот под пазувите не е единствено место на кое му треба освежување. Ова е важно ако  ви се потат стапалата во текот на денот. Изберете спреј или пудра како би го спречиле правењето на непријатни мириси.

Убави нокти – Правилото е ноктите на нозете да ги третирате како и оние на рацете, секогаш треба да се средени. Обезбедете си на себе одговарачки прибор за нега на ноктите и внимавајте да не се појават пораснати нокти или гљивици каде не се работи само за естетиката туку и здравјето.

Прескокнете ги штиклите – Понекогаш на своите стапала треба да им дозволите задоволство и немојте да облекуате штикли. Пуштете го стапалото да дише во рамни чевли или патики. Така ќе го спречите настанување на плускавци.


Оставете коментар

___