• Сподели на:

Како да се нашминкате доколку имате посветол тен

___

Светлиот тен е достаљ специфичен и понекогаш е потежок за шминкање. Следете неколку совети за да не изгледате како кукла од порцелан, туку веќе природно.

Доволно е да ја погрешите нијансата на пудра и вашето лице може да изгледа како да сте ставиле маска. Кога купувате пудра, испробајте ја најпрвин на дневно светло и споредете ја со бојата на кожата на вратот. Важно е пудрата да биде во тон со вашата кожа.

Избборот на руменило е сличен како и кај изборот на пудра. Студените тонови одговараат на розевкастите нијанси, додека на пегавата кожа ајдобро и стојат нијанси на праска. Избегнувајте беж и кафени тонови бидејки ти изгледаат тотално неприродни на светол тен. Со ваков тен најдобро стојат корална, розева, или кармини со нијанса на праска. Доколку одберете лилакови или црвени нијанси на кармин, ќе претерате со шминката.

Шминкерите советуваат жените со светол тен не треба да ги шминкаат очите и усните со интензивни нијанси. Доволно е само да ги нагласат  усните.


Оставете коментар

___