• Сподели на:

Како да се нашминкате ако имате кафени очи

___

Девојките со кафеави очи можат да одбираат помеѓу различните палети на бои кога е во прашање шминкањето и истакнувањето на очите.

vodic-za-devojkite-so-kafeni-oci-kko-pravilno-da-se-nasminkate-1

Овие илустрации ќе ви помогнат да ги одберете вистинските нијанси на сенки во зависност од тоа дали имате светло кафеава, средно кафеава или темно кафеава боја на очи.

Можеби до сега користевте погрешна боја на сенка, затоа погледнете го овој водич за правилно шминкање на кафеавите очи:


1. Светло кафеави очи

vodic-za-devojkite-so-kafeni-oci-kko-pravilno-da-se-nasminkate-2

Измешајте ги богатите виолетови нијанси, со малку бело моливче или сенка. Тие ќе им дадат длабочина на вашите очи.

Освен тоа овие нијанси имаат некој посебен бисерен сјај, па би било добро доколку пронајдете светкава виолетова сенка, која ќе им додаде посебен сјај.


2. Средно кафеави очи

vodic-za-devojkite-so-kafeni-oci-kko-pravilno-da-se-nasminkate-3

Одберете палета на сенки кои ќе ги содржат сината, тиркизната и златната боја која ќе ја нанесете на аглите од вашите очи.

Сите овие бои можете да ги комбинирате една со друга или пак да ги нанесувате посебно, како и да е тие со сигурност ќе ги истакнат вашите очи.


3. Темно кафеави очи

vodic-za-devojkite-so-kafeni-oci-kko-pravilno-da-se-nasminkate-4

Светлите нијанси на сенки како праска боја, белата, светло зелената и нежните златни нијанси се одлични за девојките со темно кафеави очи.

Ако сакате потемен изглед на очите за вечерните излегувања, нанесете потемна зелена сенка на краевите, а на почетокот посветла златна нијанса.


4. Бонус совет:

Маскарите во разни бои се уште еден начин да ја истакнете кафеавата боја на очи. Ако се брзате, нанесете бронзер и златна сенка и подготвени сте да блеснете во полн сјај.


Оставете коментар

___