• Сподели на:

Како да имате совршени веѓи?

___

За да ги средите веѓите немојте да ги цртате, туку само исенчете ги.

  1. Прво со молив за веѓи потсредете ги рабовите на горниот дел од веѓите, од средина па се до надворешниот раб.
  2. Потоа прочешлајте ги веѓите за да ја камуфлирате линијата која сте ја нацртале.
  3. Со поткосена четка нанесете ја одговарачката пудра на веѓите и нежно истапкајте, бидејки на овој начин ќе се пополнат ретките веѓи.
  4. На крајот, веѓите исчешлајте ги нагоре за да го отстраните вишокот од пудра. Фиксирајте ги со прозирна маскара.

Оставете коментар

___