• Сподели на:

Како да ги нагласите јаболчниците?

___

Прво што морате е да нанесете подлога на лицето, а потоа да ги пратите следните чекори:

Аголна четка наквасете ја во бронзер и подвлечете ги јаболчниците. По оваа замислена црта ќе повлечете линија која отприлика стои на 2 cm пред усната. Потоа таа линија исенчајте ја и нијансирајте од цртата према нагоре додека не изгледа природно.

Следниот чекор е руменило кое со кружни движења ќе ги стопите јаболчниците  на вашите образи. Овој чекор правете го внимателно и дршете ја аголната четка на една дистанца од носот.

Последниот чекор е оној со хајлајтерот.  Поставете го прстот испод веѓите, од надворешна страна на окото и нежно влечете го прстот додека не ја почувствувате јаболчната коска. Точно на почетокот треба да нанесете хајлајтер. Нанесете го со аголната четка во линија и повторно нијансирајте за да би изгледало нешто како природен сјај на лицето.


Оставете коментар

___