• Сподели на:

Како да ги гелирате ноктите дома

___

Пред да започнете со гелирање морате да ги набавите потребниата опрема. Тоа е UV лампа за нокти, гелови за нокти, четки за нанесување на гел, ацетон за отстранување на лакот и украси како светки.

Ако сакате своите своите нокти да ви траат подолго добро е да набавите и калапи за француски маникир, каде се ставаат на почетоците на ноктите. Калапите се убави на природните нокти додека се сеуште кратки, каде потоа следи гелирањето.

Ако сакате сеуште можете да вежбате гелирање на своите природни нокти. Пред да почнете скратете ги ноктите на саканата должина и потоа почнете со обликување. Гелот никогаш не смее да оди на сјаен нокт. Ноктите мора прво да ги матирате, каде потоа доаѓа вода која ја отстраува влажноста, а изгледа како прозирен лак. Кога ќе се исуши ставате прв слој на гел каде потоа се суши со ламба околу 3 минути.

За помалку компликации најдобро е да земете гел 3 во 1 односно со еден чекор да решите се.

 


Оставете коментар

___