• Сподели на:

Изберете најдобра четка за својата коса

___

Без добрите алатки нема ни добра фризура. За да бидете задоволни со вашата фризура важно е да изберете најдобра четка за коса.

Долга и рамна коса – За чешлање и исправување изберете голема спласната четка. За фенирање изберете што поголема и погуста округла четка.

Густа и кадрава коса – Изберете стајлинг четка чии иглици најдобро ја обликуваат густата коса, за кои ќе и дадат поголем волумен.

Густа и бранеста коса – Округла термо четка со мешавина на природни и синтетички влакна. Големината на четката прилагодете ја според должината на косата.

Кратка и мека коса – Изберете поретка четка која со звојот распоред на забви и дупки ќе овозможи најдобра циркулација на воздухот за на тој начин на косата да и даде најдобар волумен.

Шишки и врвови – Ако сакате да ги намотате шишките и врвовите, најдобро е да користите мала округла четка.


Оставете коментар

___