• Сподели на:

Едноставен трик кој треба да го практикувате наутро ако сакате да ослабете

___

Научно е докажано дека не само раното станување, туку и излегувањето рано наутро на сонце е многу корисно бидејки може да ви помогне во губитокот на вишокот на килограми.

Група од 54 испитаници носеле ракавица во тек на седум дена која мерела колку време поминале на утринското сонце, а со тоа воделе и дневник на исхрана. На крајот се покажало дека оние кои повеќе поминувале на сонце понизок индекс на телесна маса, и тоа без оглед на староста, активноста или начинот на исхрана.

Потребно е да бидеме само 20-30 минути на утринското сонце, поточно помеѓу осум часот и пладнето.

За ова постојат две можни објаснувања: на овој начин се синхронизира нашиот внатрешен биолошки часовник, бидејки раното станување во исто време говори и за доволното спиење. Второто е, покрај редовното спиење се доаѓа до ефикасно функционирање на метаболизмот.

 


Оставете коментар

___