• Сподели на:

Бидете убави на плажа со помош на неколку едноставни трикови!

___

Сонцето лесно ја оштетува кожата и косата, а за да бидете убави додека сте на море и кога ќе се вратите од одмор, многу е битна правилната нега.

Речиси секој дел од телото додека сте на плажа е изложено на многубројни погледи, затоа водете сметка за своето тело.

Не заборавајте ги петите

За максимални резултати во отстранувањето на грубата кожа и наслаги од петите најдобро е да ги отстраните на крајот од туширањето. Водата ќе ја омекне кожата и ќе го олесни нејзиното отстранување.

Заштитете ја обоената коса, особено прамените

Обоената коса за време на летото бара посебна нега, бидејќи надворешните услови можат да ја сменат вашата боја. Влакната се изложени на кинење, поради тоа што се намокрени со солена вода или со водата во базенот во која има хлор. Откако ќе се избањате ставете маска која ќе го олесни расчешлувањето и ќе ја чува бојата.

Користете ластик за коса без метални делови

Избегнувајте ластици за коса кои имаат матални делови бидејќи може да ги искинат влакната, а особено кога косата е мокра и ослабена. Наместо тоа, побарајте ластик кои се целосно покриени со еластичен материјал.

Додадете малку сода бикарбон во шампонот

Зголеменото ниво на загаденост на воздухот во текот на летото доведува до повисок степен на слободни хемикалии кои го одземаат сјајот и бојата. За да го зголемите сјајот на вашата коса додадете во шампонот сода бикардон. На тој начин ќе ги отстраните штетните супстанци, а нема да ја оштетите косата и бојата. Ова постапка, исто така спречува побелување на косата кое најчесто следува после морската сол или хлорот.

 


Оставете коментар

___