• Сподели на:

Распеани Кајмакоски: Кој пее подобро, Даниел или неговиот татко?!

___

Финалистот на “X Factor” и неговиот татко Павле во повеќе наврати покажале дека се одлични пејачи, а кој од нив двајца е подобар во оваа работа, проценете сами!

Даниел Кајмакоски е еден од најпопуларните учесници во натпреварот “X Factor” и следниот вторник со останатите финалисти ќе се бори за учество во големото финале на овој познат телевизиски формат. Младиот и надежен учесник, Даниел Кајмакоски доаѓа од музичко семејство, во кое и неговиот татко, исто така пее.

Таткото Кајмаковски, кој инаку живее во Австрија, главно изведува изворни македонски песни. Павле неодамна настапуваше на фестивалот “Гоце Фест” во Скопје, каде ја пееше песната “Во мојата Струга убава”.

Бидејќи и Даниел често знае да запее на својот мајчин јазик, вие одлучете кој е подобар во оваа работа – таткото или синот?

Павле Кајмакоски -- Гоце Фест -- Мое Мислешево

Goce Fest Pavle Kajmakoski Moe Mislesevo

 

Павле Кајмакоски -- Гоце Фест -- Мојата Струга убава

Pavle Kajmakoski (Avstrija) - Vo mojta Struga ubava (Goce fest - 2014)

 

Павле Кајмакоски -- Струга во мисли ја носам

Pavle Kajmakoski-Struga vo misli ja nosam

 

Даниел Кајмакоски -- Без тебе ладно е

Daniel Kajmakoski - Bez tebe ladno e

 

Даниел Кајмакоски -- Чаје шукарије

Daniel Kajmakoski - Caje sukarije

 

Даниел Кајмакоски -- Охрид Фест -- Нежна како принцеза

Daniel Kajmakoski - Nezna ko princeza (Ohrid Fest 2009)


Оставете коментар

___