• Сподели на:

Погледнете што ќе добиеше Кајмакоски ако победеше во Америка!

___

На Американскиот X Factor во првите 2 сезони паричната награда изнесуваше дури 5 милиони долари, додека минатата сезона беше намалена на 1 милион.

Во неделата заврши првата сезона на X Factor Adria, а победникот, нашиот Даниел Кајмакоски, доби 10000 долари и автомобил Mini Cooper. Да победеше на американскиот или британскиот, би добил повеќе од милион долари!

Американски X Factor

Во првите 2 сезони паричната награда изнесуваше дури 5 милиони долари, додека минатата сезона беше намалена на 1 милион. Освен парична награда, победникот добиваше договор за албум и снимање на неколку спотови.

 

The Winner Of The X Factor USA Season 3 Is… – THE X FACTOR USA 2013

Австралиски X Factor

Според правилата на натпреварувањето, победникот на автралискиот X Factor добива награда од 330000 долари.

 

https://youtube.com/devicesupport

Британски X Factor

Во Британија вкупниот фонд изнесува 1,7 милиони долари, со тоа што победникот добива 250000 долари, додека останатиот износ се однесува на договор за снимање албум.

 

THE ANNOUNCEMENT: The Winner of The X Factor 2013 is… – Live Final Week 10 – The X Factor 2013


Оставете коментар

___