• Сподели на:

До сега невидени фотографии на култната Мерилин Монро

___

Релаксирана, опуштена  и вистинската Мерлин каква не сме имале прилика често да ја гледаме

 Иако ни е тешко да поверуваме како постојат некои моќни фотографии на Мерлин Монро, со оглед дека била една од најсликаните жени во американската историја тоа е факт.

Всушност по две години барање, еден тим на чело со Пјеро Вудраг успеал да собере до сега невидени фотографии од култната блондинка кои жителите на Њујорк и неговите посетители ќе можат да ги видат на предвидената изложба во галеријата Сумо во Менхетен.

Повеќето “изгубени“ фотографии се направени во паузите од снимањето филмови од средината на педесеттите години на минатиот век, во кој Мерлин имала главна улога, во периодот кога Монро ја зацврстила својата репутација на најсексипилна жена во светот и еден од најголемите секс симболи кои светот ги видел.

Меѓу филмовите се главно тие кои се снимени во дивина: Нијагарини водопади и Неповратна река.

Повеќето фотографии ги направил Лени Карлсон кој се претставува како фотограф од листата Chicago Tribune, иако во реалноста работел монтажа на звук во Capitol Records, кој открива дека поседува скриен талент. За неговите фотографии во потрага тргнува Пјеро Вудраг, основач на фирмата Limited Runs, кој одлучува да тргне во потрага за фотографиите од глумицата откако во 2012 година ја открива серијата на фотографии од Ален Снајдер за сетот на Нијагара.

“ Мерлин не очекувала дека овие слики ќе се појават во јавноста па била прилично релаксирана, опуштена и природна. Мерлин каква не сме имале прилика да ја гледаме често„

 


Оставете коментар

___