Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

новости и трендови

Ставање на вештачки трепки – лесно и ефектно

Најдобро е да користите одделни спинови, наместо целиот ред вештачки трепки. Ова не само што изгледа убаво, но и далеку поприродно.

Индивидуалните вештачки трепки се препорачуваат за почетници, бидејќи едноставно се полесни за ставање. Земете го првото снопче со пинцета и потопете го во специјално лепило (во никој случај не користете обично).

Затвортете го окото и, почнувајќи од надворешниот агол навнатре, залепете го снопчето внимателно. Трудете се да ја следите линијата на трепките максимално. Густината зависи од крајниот резултат кој сакате да го постигнете – погусти или поприродни трепки. Еден трик: Ставете неколку во надворешниот раб на окото, повеќе на густо распоредени, за да изгледаат трепките подолги и да ви го “отвараат” погледот.  Нацртајте контура на окото над вештаките трепки со помош на течна очна линија. Потоа можете да ставите и малку маскара на сопствените трепки, за да го засилите погледот и да го нагласите драматизмот.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...