• Сподели на:

Сите намени на пастата за заби

___

Пастата за заби покрај за хигиена на устата и забите може да има и други намени. Прочитајте како таа може да ви помогне во некој ситуации.

1.За уништување на бубулиците

Кога ќе нанесета паста за заби на бубулицата, морате да оставите да отстои некое време, а потоа местото нежно измијте го со млака вода. Добро избришете го лицете и намачкајте го со хидрантна крема. Немојте да се грижите доколку почувствувате благо пецкање. Оваа постапка можете да ја повторите неколку пати за бубулицата добро да се исуши.

2.Херпес на усните

Слично како и кај бубулиците, нанесете паста за заби на херпесот за да го забрзате неговото сушење. Пастата треба да се остави да отстои на херпесот колку може подолго, за да резултатот биде побрз.

3.Јакнење на ноктите

Овој факт и не е толку познат, но вистина е дека пастата за заби ги јакне ноктите, особено ако се  се кршат, лупат и немаат сјај. Доколку имате некој од овие проблеми, нанесете паста за заби на ноктите и оставете да отстои десет минути.

4.Крварење после бричење

Ако сте се пресекле со жилетот, пастата за заби е правото решение за вас. Таа ги разладува исекотините, ја затвара раната и спречува крварење.


Оставете коментар

___