• Сподели на:

Се носат густи веѓи

___

Трендот на тенки веѓи е дефинитивно поминат. Денес е модерно да имате густи и убави олбикувани веѓи, кои ќе направат очите да ви изгледаат поголеми а вие помлади. Еве начин како да ги направите густи веѓите.

Молив

Моливот за веѓи не мора да биде мрсен како и моливот за очи. Важно е бојата на моливот да одговара со бојата на веѓите за крајниот резултат да биде што поприроден. Со кратки движења во смер на растот на влакната исполнете ги празнините во веѓите. Потоа нежно исчешлајте ги за да направите што поприроден изглед.

Сенка

Ако се одлучите за сенка, имајте на ум дека сенката за очи и сенката за веѓи не се исти. Сенката за веѓи содржи сивкаст мат тон кои најдобро ќе се стопи со природната веѓа. Сенката секогаш нанесувајте ја со тенка четка. Секогаш истресете го вишокот на сенка од четката, потоа нанесувајте со кратки движења во смер на растот на влакната и ќе имате совршени густи веѓи.


Оставете коментар

___