• Сподели на:

Неодолива ароматерапија

___

Како изгледа третманот за ароматерапија, денес? Во текот на ароматерапија обвиткани се во облога за да се зголеми ефектот на маслото, поради што често се нарекува завиткување на телото. Избор на оптимална комбинација на етернични масла е сосема индивидуално, па пред третманот вас ве очекува разговор со терапевт за вашите желби и проблеми. Овој вид на терапија се користи во комбинација со шведска масажа, бидејќи таа овозможува темелно опуштање кои помага за подобро да се апсорбира маслото, а со тоа создава и подобар ефект.

Одредени мириси имаат големо влијание врз расположението на една личност и само на тој начин и се лекува: научно е докажано дека доброто расположение делува на процесот на лекување. Комбинација на ароматерапија и шведска масажа е многу ефикасна во случаите на различни видови на егзема, дерматитис, акни итн. Ако немате здравствени проблеми, мирисот на масла ќе ве опушти и смири.


Оставете коментар

___