Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

новости и трендови

Нега на нокти со гел

Рацете се дел од телото, кои во комуникација со други луѓе имаат големо значење. Со говорот на рацете можно е да дознаете мнгоу особини на човекот. Убавите раце вклучуваат и убаво негувани нокти. Ноктите кај жените независно дали се долги или кратки, значајно влијаат на убавиот изглед на рацете. Еве неколку примери како ноктите да изгледаат убаво.

Негата ја нарекуваме постапка на гелирање, независно дали е прашање зацврстување, продолжување или надградба на нокти. Негата е потребно редовно да се прави затоа што во време од 4 до 6 недели (зависно од растот на ноктите) ноктите растат и потребно е повторно да се стави гел како под на оној постоечки за да не би влегло воздух. Кога ноктот обложен со гел премногу порасне почнува да изгледа неуредно и е склон на пукање. Затоа редовната нега на ноктите е далеку потребна.

Постапка на негата: Ноктите се кратат по желба а потоа стариот гел  се рамни со природниот нокт. Гелот не го тргаме од природниот нокт, туку само онолку колку што е потребно да ги поправиме нерамнините. Потоа ставаме нов гел. Ако ноктот пукнал, го поправаме исклучиво со шаблон и гел. Оваа постапка се повторува се додека сакате да имате нокти зацврстени со гел. Ако од било која причина сакате да го отстраните гелот – не смеете да го вадите на сила, туку ноктот обработете го и пуштете го да израсне. Ноктите ги кратиме и гелот го намалуваме. Како со време ноктот расте, така и гелот со кратење потполно ќе го снема.

Траен French и траен сјај

Францускиот маникир освен што може да се направи со лак, може и со гел. Тогаш е тоа потрајно и невозможно е да го оштетите со сушење. Белиот гел се става за време на третманот, испод гелот. Се запекува со ламба, а преку белиот се става сјаен гел кој доаѓа во три нијанси, млечно бела, роза и природна. Кога сјајниот гел полимеризира ноктот се брише, се потиснува кожата и третманот е готов. Така направениот француски маникир (French), може да трае и до месец дена. Преку трајниот French можете да се лакирате на било кој класичен начин.

1

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...