• Сподели на:

Куклестите трепки се IN

___

Куклестите трепки кои ги носеле Твиги и Еди Сегвик се повторно во мода. Вметнатите трепки триумфално се вратиле на сцена оваа сезона. Заборавете на природниот изглед.

Светски познатите визажисти полажале како со трепките може да се претера и да изгледаат како кукли. И јасно е зашто ниту еден beauty и make-up изглед неможат девојките да го сторат истовремено толку невино и драматично како што можат трепките од 60-тите години. Трепките како што носеле култните Твиги и Еди Сегвик отвараат поглед и поради нив очите визуелно се поголеми и поизразени.

Не морате да се плашите од уметнички изглед, нагласете ги долните трепавици и здебелете ги горните со ред вметнати трепки со обилен слој на црна маскара. Ваквиот make-up може да се носи во вечерните прилики, еднакво е свечен како и нормален.


Оставете коментар

___