• Сподели на:

Која нијанса на руменило се вклопува со кој кармин?

___

Обожавате да ги менувате кармините за усна, но секогаш носите исто руменило? Мораме да ви кажеме, за жал, но тоа го правите погрешно.

Црвениот кармин – немојте да претерувате со руменило, нанесете само малку бронзер и хајлајтер.

Портокалов кармин – со портокаловиот кармин се вклопува кафено или благо портокалова нијанса.

Кармин со боја на праска – розевкастото руменило одлично се вклопува со овој нежен кармин.

Светлорозев кармин – портокалова и кафена нијанса на руменило ќе биде одлична комбинација,

Бел кармин – со белиот кармин се вклопуваат суте нијанси на руменило.

Кармин со месо боја – пробајте розевкасти или црвенкасти нијанси, никако немојте со портокалови.

Виолетов кармин – со ваков силен кармин најдобро е да користите кафени нијанси или светло портокалово руменило.

Кармин со боја на црно вино – држете се до кафените нијанси и добар хајлајтер.


Оставете коментар

___