• Сподели на:

Дали знаете која е разликата помеѓу хидрантна и хидратантна крема?

___

По зимата на вашата кожа потребна и е хидратација. Која крема ќе ја изберете, зависи од вас и вашиот козметичар или дерматолог. Меѓутоа, ако некој ви препорача хидрантна крема, знајте дека нема врска, барем кога е јазикот во прашање.

Хидрантната крема само ќе додаде влажност на вашата кожа, потребна по зимата и ветровитото време, но и по сончање. Хидрантна крема не може да ви помогне бидејки – не постои. Хидрантно е она што има врска со хидрантот, уличен приклучок на водоводна мрежа.

Затоа, ако кожата ви е сува, или спакувајте се за на море, купите хидратантна крема и не се грижите. Хидратантната крема нека ја користат оние кои што го прочитале овој текст.


Оставете коментар

___