Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

новости и трендови

Дали е возможно со тек на годините да се промени типот на кожата?

Промената на типот на кожата е возможна. На пример, особите кои во пубертетот имале масна и проблематична кожа, можат покасно да имаат нормален тен. Исто така, лицето кое во пубертетот било нормално, без маснотии и митесери, може покасно неочекувано да стане проблематично. Не смееме да заборавиме дека со годините колагенот поспоро се произведува и дека кожата на лицето станува сува. Сепак постои една многу важна работа – состојбата во која се наоѓа вашата кожа. Тие промени многу се чести и може да се случат повеќе пати во текот на годините. Тука ги вбројуваме, изненадниот осип ( но тоа не значи дека кожата од сува преминала во масна) или многу често дехидрирана кожа. Состојбата на кожата првенствено зависи од состојбата на нашата здравствена состојба, многу често од стресот, годишното време или неправилната нега на кожата.

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...