• Сподели на:

Зошто таткото има важна улога во семејството

___

Спротивно од воспоставените верувања, татковците им се многу потребни на бебињата, бидејќи „играат“ голема улога во нивното воспитување.

Многу млади татковци својата претства на тоа што значи да се биде родител ја засноваат на сопствените искуства и односот со својот татко. Истотака, врз  мажите  и нивните способности влијаат и очекувањата на општеството.

За жал не постојат голем број истражувања кои ќе им помогнат по повод нивните грижи и проблеми. Сепак, фактот дека колку повеќе го испитувате овој однос и се занимавате со очекувања од татковството – ќе бидете подобар родител.

Всушност, не постои само една дефиниција на добар татко. Секој маж има свој начин да изгради однос исполнет со љубов, доверба, грижа и нежност, а секој татко на различни начини реагира во текот на овој однос.


Оставете коментар

___