Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

За формата на стомакот и полот на бебето

Одредувањето на полот на бебето врз основа на формата на стомакот на бремената жена не се темали на никакви научни докази, велат резултатите од последните истражувања.

По традиција се смета дека ако стомакот е поставен високо, ќе се роди девојче, а ако е ниско долу ќе биде момче. Овој визуелен метод за одредување на полот на бебето се појавил уште во античкиот период, кога се сметало дека ембрионот од машки пол се наоѓа во горниот десен агол од стомакот, а женскиот во левиот долен дел.

Некои од добиените дополнителни анализи се исто така неочекувани. Жените со високо образование го предвиделе полот на бебето со 70% точност, а оние со пониско образование само со 40%.

Затоа и науката го отфрла традиционалното мислење дека формата на стомакот има некаква врска со полот на бебето и сметаат дека многу почесто жените можат да го предвидат полот ако се препуштат на својатa интуиција.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...