• Сподели на:

Вистинско време: 26 години иделно време за раѓање

___

Резулатати на една британска анкета покажала дека повеќето жени на 26 години се осеќаат спремно за улогата на мајка.

Во нејзе учествувале 5240 трудници и мајки, и се покажало дека 26 години се идеални за родителство, односно повеќето жени баш во тој период се осеќаат спремног за улогата мајка.

Учесниците се изјасниле дека на таа одлуга во голема мерка влијаат финансиските услови, поточно да бременост се одлучиле одкако станале финансиски стабилни.

Истражувањето покажало дека 41 процент од девојките од 18 до 24 години планираат бременост, а жените на старосна група од 35 до 44 години, сакаале своите деца да ги добијат порано во животот.


Оставете коментар

___