Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Однесување на бебето: Од 6 до 12 месеци

Вашето бебе знае дека вие сте посебна личност. Всушност толку е врзано за вас, што ако ве изгуби од вид и за момент, долната уста почнува да се тресе од страв дека засекогаш сте ги напуштиле. Во такви ситуации замолете некоја позната личност да биде со бебето, и обидете се да го уверите дека татко и мама секогаш се враќаат.

Некој предемет, плишана играчка или ќебенце, може да му пружат утеха на бебето и можат доста да помогнат. Исто така потикнете го на зближување со другите, братот, сестрата, бабата или некој кој ги чува. На овој начин бебето ќе научи да сака и други луѓе и да им верува.

Сепак, бебето нема секогаш да трча со раширени раце кај сите. Оставете на бебето само, со свое темпо да развие однос со другите луѓе, бидејќи тоа е најдобар пат за стекнување самодоверба.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...