• Сподели на:

Ништо без ќерка

___

Во многу различни култури низ светот, родителите повеќе се радуваат на синовите отколку на ќерките.

Новото истражување покажува дека децата од женскиот пол се повеќе приврзани со своите родители и повеќе се грижат за своите родители кога тие ќе остарат.

Кога се работи за згрижување на старите родители, ќерките им посветуваат двојно повеќе внимание отколку синовите. Истражувањето било направено на 26.000 личности.

Резултатите прикажале дека ќерките поминуваат просечно по 12.3 часа грижејќи се за своите родители, додека пак синовите поминуваат само 5.6 часа.

Овој факт е загрижувачки затоа што негувањето на старите личности е физички и емотивно многу потребно, посебно ако тоа го прават нивните деца, а не некои луѓе што се платени за тоа.


Оставете коментар

___