Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Луѓе сме. Сите грешиме!

Луѓето не ги сакаат своите грешки. Сватив, кога наидов еве на овој пост на Фејсбук: “Кога би можеле да посакате нешто, што би било тоа?”.

Вие што би си посакале? Мислам дека има едно нешто – среќа. Но тоа е релативен термин. И ако не ја осетиш со срцето, никогаш нема да ја најдеш во светот околу тебе.

Ако сватиш дека таа е внатре во тебе, тогаш ќе разбереш дека среќата живее не само во оние нешта, во оние луѓе, оние искуства кои те прават да се насмевнуваш и да му се насладуваш на животот. Среќата живее и во нашите грешки! Таа извира од секоја пролеана солза, демне зад секој шамар на животот кој те “дави”, после секој “погрешен” потег…

Желба на повеќето луѓе е да го вратат времето назад! Зошто бе луѓе? Нели сите грешиме, по ѓаволите! Ако не згрешиш “сега” ќе згрешиш “подоцна”. A може да биде уште по фатално.

Уште поважно е да си ги простиме грешките и да научиме да ги сакаме, бидејќи и онака тие се дел од нас. Тогаш тие ќе почнат да не влечат напред, а не назад и ќе ни дадат шанса. Шанса да израснеме.

Не се сожалувајте, не ги трошете шансите… Таа грешка за која мечтаете да не се случеше, можеби е клучот за среќата. Од вас зависи дали ќе го користите.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement