• Сподели на:

Еве зошто децата мислат дека е подобро да се биде во затвор отколку да одат во училиште

___

Не секое дете сака да оди во училиште. Понекогаш дури и родителите му претат дека ако не оди во училиште, ќе оди во затвор.

Далеку од тоа дека е убаво и пофално да се биде затвореник, но ова видео во целост ќе ве шокира. Во него се изнесени неколку факти дека децата му даваат предност на затворот во однос на училиштето.

Еден од фактите е и тоа дека храната во затворите е подобра отколку во училиштата, бидејќи оброците во училиштата често не содржат месо, а тоа е задолжителен оброк во затворските порции.

Иако затворениците, според податоците презентирани на оваа снимка, повеќе време во текот на денот поминуваат надвор отколку учениците, погледнете го ова видео и сепак загрејте го столчето и подгответе се за утрешниот училишен ден.


Оставете коментар

___