• Сподели на:

Чувајте ги цртежите на вашите деца!

___

Постојат многу начини да ги сочувате цртежите во кои вашите деца вложиле многу време и труд. Изложбата на детските цртежи е прекрасна декорација во било која просторија од вашиот дом. Со ремек делата на вашите деца ѕидовите на детската соба ќе изгледаат многу пооргинални отколку украсните постери, а во другите простории тие можат да ги заменат непотребните фотографии.

Наместо типична честитка, на најблиските пријатели можете да им посаката срекни празници со честитка направена од цртеж на вашето дете. Изработките на вашето дете можете да ги претворите во употребуван предмет – накит, лепеза или пак сад за моливи. Така на вашето дете ќе му покажете колку го ценети неговото дело. Со тоа ќе ја разбудите неговата креативност, како и учењето на нови техники.

Кога колекцијата на цртежи ќе стане премногу голема, не заборавајте да ги сликата, за случајно да не се загубат.


Оставете коментар

___