Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

МАМА

Без физичка активност, децата ќе бидат нервозни: Организирајте тренинг во самоизолација


И покрај тоа што вирусот и изолацијата во моментов ни го нарушуваат животот, тоа не значи дека немаме простор и можност да правиме други работи. Ова исто така важи и за деца на кои им е особено тешко да се адаптираат во затворено.

Запомнете, не можете да скриете ништо од децата. Тие исто така можат да почувствуваат страв, вознемиреност и грижа од недоволно јасни информации што доаѓаат од сите страни. И што можеме да го свртиме нивното внимание? Веќе сме го свритле. Настава преку ТВ и интернет. Тие се деца од 21 век и сè може да биде интересна мотивација.

Клучна вештина би била упорност во учење и надградување на сопственото знаење за успешно завршување на учебната година. Надвор од училишната задача, децата, по својата природа, имаат потреба да бидат во движење, физички да се активни и да истрошат енергија преку физички напор. Ова не е никаков проблем.

Организирајте тренинг за деца во изолација. Можете да си играте со нив „криенка“, „ден-ноќ“…

Инаку, без физичка активност, детето ќе биде нервозно, а акумулираната енергија нема да му овозможи да се чувствува опуштено. Искористете го најдоброто од оваа ситуација.

Обезбедете му на вашето дете план да организира свое време. Хартија и молив се сè што ви треба за тоа. Помогнете му да создаде дневен планер и да ја објасни идејата за организацијата. Натерајте ги да напишат планер секоја вечер за следниот ден, истакнувајќи дека треба да го почитуваат истото.

ПЛАНЕР

Распоредот не може само да содржи игра и забава. Исто така, мора да вклучува училишна работа, ТВ предавања, дискусии преку интернет со наставникот, вежбање и домашна работа. Се разбира, вклучете тренинг, како и време за одмор со цртани филмови, играње игри или нешто друго што малите го сакаат. Во целата приказна, важно е родителите да бидат отворени, искрени, да им даваат љубов и разбирање, но не и да забораваат на дисциплината.Attachments area

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...

Advertisement