• Сподели на:

Телепатија или случајност: Дали тие мислат на ист начин?

___

Овој феномен одсекогаш бил интересен за многу научници, а исто така и за психолозите. Од тие причини, постојат многубројни експерименти и истражувања за оваа тематика.

Познатиот истражувач Дерен Браун пробувал да потврди дека еднојајчните близнаци можат да комуницираат на друг начин освен од оној вообичаениот – дали се способни за безчујна комуникација и дали ги делат истите мисловни процеси. Во овој експеримент барал од нив да обавуваат едноставни задачи а притоа се раздвоени со ѕид, така да не можеле да знаат на кој начин нивниот брат или сестра дали и како одговара на таа задача.

Погледнете ги резултатите добиени во овој интересен експеримент.

Derren Brown Experiments With Twins (Part 1)


Оставете коментар

___