Дали љубомората е добра за врската?

Ништо чудно доколку се мразите самите себе поради чуство на љубомора. Впрочем, никој не сака да биде љубоморен, но што ако ви кажеме дека љубомората е добра за вашиот однос? Еве зошто: Биолошки гледано, емоцијата е корисна алатка, тоа се сигнали кои не тераат да обрнеме внимание на нешто потенцијално …