Connect with us

Hi, what are you looking for?

runway

Совети за Секс и Врска

Зошто жените лажат за бројот на интимните парнери

Општо е познато дека и едните и другите лажат за бројот на партнери, но не дека тоа го прават од сосема различни причини.

Секоја девојка искусила партнерот да ја прашува колку сексуални партнери имала пред него. За да не дојде до непријатна тишина жените вообичаено измислуваат одговор и ја ублажуваат вистината.

Што е најинтересно, неодамнешни испитувања покажале дека четвртина од жените лажат за бројот на партнери со кои имале интимни односи. Најчето тоа го прават за партнерот да нема впечаток дека тие се многу промискуитетни, а околу 5% дури кажуваат дека тоа е срамота, дури и кога тој број не е така голем.

Кога мажите се во прашање состојбата е сосема поинаква. Голем дел од нив лажат за бројот на интимни партнерки, но од сосема спротивни причини. Тие го зголемуваат бројот на партнерки за да се претстават себе си како успешни љубовници.

Ова интересно истражување опфатило 12.700 испитаници, а исто е воочено дека се зголемил бројот на партнери и кај мажите и кај жените што е резултат на послободно сексуално однесување во изминатите неколку години.

Advertisement
Advertisement

Прочитај

ДИ ДЕЈ

Дали сакате да направите нешто оригинално на вашата свадба? Што мислите за мини торти за вашите гости? Свадбената торта обично е во центарот на...

Fool Moon

Коза е млада поп изведувачка од Турција што ја афирмира својата мизика, каде не ако не во Лондон. Синоќа ја објави втората песна работена...

ДИ ДЕЈ

Постојат многу различни модели на венчаници, бидејќи има повеќе типови на невести. Некои сакаат да имаат венчавка од бајќите и согласно на тоа да...

Лице

Кожата во зима станува сува и затоа пролетта е идеално време за да посветите поголема нега. Покрај секојдневната рутина која ја правите, чистење и...