• Сподели на:

Зошто е добро расправијата да ја завршите со секс?!

___

За време на сексот паровите не размислуваат кој бил во право, туку се фокусираат само на задоволството.

Познато е дека оргазмот е најлесен начин да се ослободите од стресот, па затоа не е ни чудно што многу парови по расправијата редовно го вклучуваат сексот.

Кога  влегувате во расправија, нивото на тестостерон нагло расте во вашето тело. Овој хормон е одговорен за сексуалната желба и либидото, што значи дека е сосема природно по расправијата да се појави желба за секс и да се ослободи од вишокот на тестостерон.

За време на сексот паровите не размислуваат кој бил во право, туку се фокусираат само на задоволството. Тогаш се ослободува хормонот кој создава чувство на еуфорија и за време на сексот се ослободувате од негативните емоции.

Исто така, сексот по расправија ја зајакнува и поврзаноста меѓу партнерите и она чувство на лутина кое било присутно само неколку минути претходно – исчезнува.

Но, тоа не значи дека морате намерно да предизвикувате расправија.


Оставете коментар

___