• Сподели на:

Жените се почесто стануваат лезбејки после триесеттата

___

Сексуалното експериментирање кај жените порано беше резервирано за дваесеттите години, периодот на студирање, откривање и запознавање на себе. Меѓутоа, во последните 10 години работите се променија драстично, па дамите за лезбејските искуства се одлучуваат се подоцна.
Всушност, се поголем е бројот на жени кои најпрво се мажат, раѓаат деца, се разведуваат па дури потоа донесуваат одлука да„ преминат во другиот табор“.
Според зборовите на експертите, дека оваа појава најчесто води кон разочарување кај мажите, после што припадничките на понежниот пол доаѓаат до заклучок дека истиот пол повеќе им одговара бидејќи подобро ги разбираат, а со самото тоа даваат поголема поддршка.
Членот на една лезбејска и геј фондација, Сијан Ламберт, тврди дека тоа што на некого му е привлечно на 25 години, не мора нужно да му биде привлечно и кога ќе има 35 години. Според неговите зборови, жените во триесеттата се ослободуваат  од притисокот на околината, поради што често доаѓа до вакви промени.
Што мислите вие? Дали некој може преку ноќ да ја промени неговата сексуална ориентација?

Оставете коментар

___