• Сподели на:

Што знаат среќните парови за сексот

___

Сексот еднаш неделно ги прави луѓето дури 44 проценти посреќни. Најсреќните парови имаат сексуални односи два до три пати во неделата.

Се прашуваме што се можеме да научиме од луѓето со големи насмевки на лицето и еве што дознавме.

Сексот еднаш во неделата е за 44 проценти посреќни луѓе, отколку наместо акција во спалната соба се одлучат за гледање на некој филм.

Таквите податоци се собраа од неодамнешно истражување на повеќе од 16.000 испитаници. Сексот еднаш неделно е минимално но и да ги направи паровите среќни.

Сепак, истражувањето било завршено со тоа што најсреќните парови имаат барем два до три пати секс во неделата.

Наведените податоци не докажуваат дека сексот ги зближува паровите, но секако ги прави посреќни и позадоволни.


Оставете коментар

___