• Сподели на:

Што влијае на вкусот и мирисот на вагината

___

Жените знаат често да бидат во паника околу тоа каков вкус има нивната вагина, секако ако со партнерот се впуштаат во орален секс. Секако дека и на тоа може да се влијае.Вагината е дел од женското тело кој истовремено е пожелен и еротски, а воедно и кај мажите на некој начин побудува стравопочит.Бидејќи вагината е мистериозна, исто како жените, и само ретки претставници од машкиот пол и за жал не многу жени, можат да се пофалат дека во целост ја познаваат.

Без оглед на тоа многу луѓе сакаат да потонат меѓу женските нозе и со бакнежи и со јазик, бидејќи оралното задоволување на жена претставува редовна полова пракса и ја возбудува машката фантазија.

Но сепак, како мажите, така и жените се разбира, се прашуваат каков вкус има вагината и нејзиниот исцедок што настанува додека жената е возбудена. Има ли навистина нешто заедничко со мирисот или вкусот на риба? Жените понекогаш имено просто панично се прашуваат дали можеби нивната вагина има непријатен вкус.
На вкусот на вагината влијаат многу фактори

За некој единствен и за сите жени заеднички вкус на вагина практично не можеме да говориме. Слично како тоа дека секоја кожа има различен мирис така и секоја вагина има различен вкус и мирис. Некои имаат посилни мириси, некои послаби, но тоа се менува и за време на месечниот циклус.

Пред менструалниот циклус на пример, може да се почувствува блага нота вкус на железо, а инаку вкусот на вагината најлесно би можеле да го споредиме со јогурт, бидејќи средината во внатрешноста на вагината има кисела pH вредност. Инаку, вкусот зависи од тоа како жената се храни за подобрување на вкусот би требало да изеде ананас, да избегнува лук и аспаратус. Вкусот ќе биде малку полош поради потењето и непримерната хигиена, како и во случај да жената има некоја инфекција. Не што значи лош т.е. добар вкус, прилично е субјективно и на карај на краевите зависи од компатибилноста на партнерите.

Проверете го вкусот на својата вагина

Ве загрижува каков вкус има вашата вагина? За полесно утврдување на вкусот на вагината, секако дека не ви преостанува ништо друго од тоа самите да проверите. Ако не ви се допаѓа пробајте да експериментирате со споменатото или со некоја друга храна, а воедно имајте на ум дека на пример поагресивните сапуни можат да ја нарушат pH рамнотежата во вагината, што ќе влијае на полошиот вкус.

А за вкусот без непријатност поразговарајте и со својот партнер и прашајте го дали му се допаѓа или оралниот секс му остава непријатен вкус во устата. Најверојатно ќе ви каже дека сте просто одлични, затоа што на крај на краиштата станува збор за вкус после секс, кој не може да биде лош. Не заборавајте исто така да му кажете пред да нурне меѓу вашите нозе, да си ја измие устата со вода, за да ги отстрани бактериите кои би можеле да го вознемират вашето меѓуножје.


Оставете коментар

___