• Сподели на:

Секс – најдобар лек за ПМС

___

Кога сме во ПМС го мразиме целиот свет и целиот свет не мрази нас бидејки сме нервозни и депресивни. Во тие денови се чини дека нема решение, а тоа всушност е многу едноставно – секс.

За време на тие денови нашиот организам произведува ендорфин. Овој хормон може да ја намали болката која често се јавува за време на ПМС. Покрај тоа, организмот произведува и хормон окситоцин кој постигнува чувство на пријатност и приврзаност меѓу партнерите.

Она што е најважно е смалувањето на стресот кое е секаде околу нас.


Оставете коментар

___