• Сподели на:

Пет работи што најмногу ги плашат девојките пред првиот секс

___

Кога е во прашање првиот сексуален однос, многу млади девојки чувствуваат страв и несигурност, што може да влијае на тоа да го одложуваат и избегнуваат првото водење љубов. Сексолозите посочуваат дека за правилно уживање во сексот важно е да се пристапи опуштено и без неоправдани стравови. 

Прочитајте кои работи најмногу ги плашат девојките пред првиот сексуален чин.

Губењето на невиноста

За поголемиот дел од девојките, невиноста претставува нешто вистински важно што треба да му го поклонат на некој посебен партнер. Тоа е една од причините поради кои младите почесто практикуваат орален или анален секс. Болката од пробивањето на хименот може да уплаши многу млади жени и да ја намали нивната желба за уживање во сексот.

Болката

Младите жени се плашат од првото сексуално искуство и поради болката. Сепак сексолозите порачуваат дека по првата непријатност, многу бргу доаѓа задоволството. Со текот на времето болката исчезнува. Сепак стравот од болка е сосема нормален и партнерите треба да имаат разбирање.

Големината на машкиот полов орган

Многу жени се плашат од сексот, бидејќи стравуваат од големината на пенисот. Повторно причината за тоа, е стравот од болка во случај машкиот полов орган да е преголем. Ова е една од причините што многу жени долго време остануваат девици.

Бременост

Сексот без кондом може да биде позабавен и возбудлив, но така е поголем ризикот од непланирана бременост. Покрај тоа, постои ризик и од сексуално преносливи болести. Кај оние што практикуваат незаштитен секс, стравот од можна бременост може да биде голема пречка за уживање во сексот.

Гасови

Постојат неколку пози во сексот кои можат да доведат до испуштање гасови. Една таква поза е „доги стајл“. Многу млади девојки не знаат дека тоа не се класични гасови, туку дека воздухот доаѓа од вагината од движењето во текот на сексот. Сепак, за неискусните девојки ова може да биде многу непријатна и одбивна ситуација.


Оставете коментар

___