• Сподели на:

Неколку тактики против пребрзо свршување

___

Мажите се срамат главно за две работи – големината на машкиот полов орган и брзото завршување.

Додека првото не може да се корегира свен преку хируршка интервенција, за второто има неколку тактики кои би биле од корист.

Статистичките податоци покажуваат дека околу 40% од господата имаат проблем со брзото свршување.

Момци, не правете грешка и да мислите за својата ејакулација за време на сексуалниот чин. Најдобро е да мислите за работи кои не ве возбудуваат.

Бавниот секс е исто така од значење. Одвојте доволно време на партнерката за да и дадете максимум задоволство и за да го одложите времето на ејакулација .

Може да го вклучите оралниот секс како дел од предиграта. Кога ќе почувствувате дека наскоро ќе завршите, повлечете се.

Другиот трик кој може да се применува е да имате секс во поза која не ви обезбедува максимум задоволство.

Менувајте ги позите често  за да може да се одморате. Потоа, се разбира, завршете со поза која ви се допаѓа и која ќе ви помогне да свршите.

Дишењето исто така влијае на ејакулацијата. Дишете длабоко, со полни гради, полека и релаксирачки.

Кога ќе почувствувате дека наскоро ќе завршите, одморете си. Извадете го пенисот од вагината на својата партнерка и останете надвор од неа за половина минута. Тоа време ќе ви биде сосема доволно, за да ја одложите својата ејакулација.

Алкохолот исто така може да ви помогне, се додека е во разумни количини. Тој ќе ви помогне да се опуштите, да не сте под стрес и во исто време ќе ја зголеми возбудата.


Оставете коментар

___