• Сподели на:

Не измислувајте изговори – отворено кажете кога не сте располежени за секс

___

Главоболката е една од најчестите изговори на жените кога не сакаат секс. Но, жените не се свесни дека тој изговор е најлош. На големиот број на мажи сосема им е јасно дека вас не ве боли глава, а после неколку ‘’главоболки’’, на вашиот партнер ќе му биде повредено егото.
Постојат и други начини за избегнуваше на секс, а научниците не предупредуваат дека е многу подобро и едноставно искрено да кажете дека не сте заинтересирани. Во почетокот мажите можеби нема да ве сфатат, но кога ќе сфатат дека постои добро и лошо време, ќе сфатат и зашто биле одбиени.
Многу жени ќе смислат некој изговор, наместо јасно и гласно да ги наведат објективните причини поради кои не сакаат да имаат секс.
Наместо ме боли главата, попаметно е да ја кажете вистинската причина, на пример ‘’имав тежок ден на работа и сакам малку време за себе’’.
Звучи сурово, но повеќето мажи ќе ја сфатат нејзината потреба.


Оставете коментар

___