• Сподели на:

Која е идеалната разлика во годините за совршена врска?

___

Дали знаете дека постои идеална разлика во годините меѓу партнерите? Студија спроведена на Универзитетот Емори во Атланта докажува дека постои идеална разлика во годините меѓу вас и вашиот партнер. Во студијата учествувале 3.000 испитаници, а резултатите покажале дека колку поголема е разликата во годините толку се поголеми шансите за раскинување, пишува Marie Claire.

Паровите со петгодишна разлика во годините имаат 18% поголеми шанси дека ќе раскинат за разлика од паровите на иста возраст. Паровите во кои едниот од партнерите бил постар или помлад 10 години имале 39% поголеми шанси за раскинување, а оние со 20 години разлика 95% поголема шанса за прекинување на врската.

Крајниот заклучок е дека најдобрата разлика во годините е една година, овие парови имале 3% шанси за раскинување. Истражувачите велат дека причините за овие резултати се фактите дека луѓето во различни приоди во животот сакаат поинакви работи, поинаку гледаат на животните вредности и поразлично го доживуваат светот.


Оставете коментар

___